Over VOS

Chirurg Nicolas Vos is sinds 1999 dierenarts en is in binnen- en buitenland een erkend specialist in de dierenchirurgie.

In 2009 behaalde hij de hoogste graad in de dierenchirurgie, de Europese Diplomaten Status,  European College of Veterinary Surgeons. De afgelopen 15 jaar heeft hij zich volledig toegelegd op het opereren van paarden, runderen, kleinere huisdieren en exoten. 

Nicolas studeerde diergeneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. Zijn internship (als jongst bedienende dierenarts) volbracht hij in het Newmarket Equine Hospital, het mekka van de Britse paardensport.

In een omgeving met ruim 30.000 volbloed racepaarden brachten de gerenommeerde chirurgen David Ellis en Ian Wright hem de beginselen bij van het onderzoek naar en behandelen van paarden.

Zijn opleiding, residency, tot specialist chirurgie vervulde Vos onder leiding van Dirk Riemersma verbonden aan de paardenpraktijk Den Heyberg en Prof. Guno Von Plocki verbonden aan de praktijk Baden Baden in Duitsland.

Aansluitend volgde hij vervolgopleidingen in Amerika, Duitsland en Zwitserland, begeleid door Norm Ducharme, Cornell University, Bernd Driessen, New Bolton Center en Walter Brehm, Bern Universiteit.

Nicolas is ook in Nederland een erkend specialist in de Chirurgie Grote Huisdieren en Paardendierenarts.

In de periode van 2005 tot en met 2009 is hij actief geweest als chirurg en opleider van studenten en dierenartsen in onder andere:

Ierland, Universiteit van Dublin
Canada, Atlantic Veterinary University
Australie, Sydney University
Nieuw Zeeland, Marks & Ewen Thoroughbred racehorse practice
Daarnaast bekleedt Vos een gastdocentschap in de chirurgie van paarden bij de diergeneeskunde Universiteit van Uppsala in Zweden.

Sinds juli 2009 opereert hij met veel plezier paarden, honden, katten en runderen vanuit zijn eigen onderneming, de Veterinaire Operatie Service.
Diverse klinieken in Nederland maken van zijn kennis en kunde gebruik.

  VOS in beeld

Veterinaire Operatie Service

Dierenartsen én eigenaren kunnen terecht bij VOS voor 

Advies | Onderzoek | Second opinion | Diagnose | Behandeling | Prognose | Nazorg

   06 520 44 156

  vosveterinair@me.com

Copyright © 2022 VOS, Veterinaire Operatie Service B.V.